Przesunięty przez: toudi 2009-10-04, 19:32 |
Gaiman i jego twórczość ! |
| Autor |
Wiadomość |
Genevie
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-03-01, 09:08
|
|
|
wow jak fajnie
dzięki |
|
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Wolvertino
Czytelnik

|
Wysłany: 2010-03-09, 19:40
|
|
|
Ehh... powieść ma nieco ponad 100 stron. Pan Gaiman się kreatywnością chyba nie popisał tym razem, ale cóż.. |
|
|
|
 |
Genevie
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-03-10, 18:39
|
|
|
uuu... no to to będzie takie jakby dłuższe opowiadanie...
jak patrzę na półkę, gdzie stoi kilka książek Gaimana, to widzę, że tylko przy "Amerykańskich bogach" poszalał z objętością, a resztę zakwalifikowałabym do raczej cieńszych książek
wiecie, co mnie jeszcze dobija? patrzyłam właśnie na stronę empiku i co widzę? 29,99 zl |
|
|
|
 |
Igor
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-04-02, 15:07
|
|
|
Gaiman jest świetny, uwielbiam czytać jego książki chociaż narazie przeczytałem tylko dwie i zacząłem trzecią: "Dobry Omen"
Wg mnie "Gwiezdny pył" to zabawna książka, mogłoby się wydawać że trochę niezłożona całość ale na końcu okazuje się że wszystko do siebie pasowało.
"Ksiega Cmentarna" to chyba bardziej dla nastolatków-podobało mi się ale bardziej wolę "Gwiezdny Pył"
"Dobrego Omenu" narazie nie będę oceniać bo jestem w okolicach 30 strony ale zapowiada się baardzo fajnie |
|
|
|
 |
Genevie
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-04-04, 13:34
|
|
|
| własnie skończyłam "Odda.." i czuję niedosyt. bardzo lekka, przyjemna bajka, jednak w porównaniu do innych jego książek troszkę mi tej magii brakowało. przypomina na szybko wymyśloną bajkę na dobranoc. no i czemu taka krótka? ledwie wzięłam książkę do ręki i już skończyłam czytać. trochę żal, że tyle trzeba było czekać na kolejną książkę, a taka krótka radość. mógł nieco rozwinąć wątki, albo zmienić książkę w cykl opowiadań o Oddzie, coś na styl "Księgi Cmentarnej" |
|
|
|
 |
Igor
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-05-18, 15:28
|
|
|
W końcu skończyłem "Dobry Omen"-trzecią książkę Gaimana którą przeczytałem.
Pełna czarnego humoru naprawdę bardzo dobra polecam wszystkim |
|
|
|
 |
nastka
Książkoman Like a Phoenix

Wiek: 20 Dołączyła: 17 Maj 2006 Posty: 613 Skąd: Częstochowa/Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-18, 21:38
|
|
|
| Przeczytałam ostatnio "Księgę cmentarną". Już sam pomysł fabuły, czyli dziecka wychowywanego na cmentarzu było dostatecznie abstrakcyjny, by książka mogła zasłużyć na miano niezłej. Niestety na samym "niezła" się skończyło. To co przeszkadzało mi najbardziej to sposób prowadzenia akcji, że tak to ujmę. Czytało się książkę jak zbiór opowiadań a nie spójną powieść. Co rozdział zupełnie inne wydarzenia, które najczęściej nijak miały się do poprzednich przygód. Dopiero w połowie pozycji fabuła nabrała kształtów i mogłam dobrnąć do końca. Niestety była to najsłabsza powieść pana Gaimana jaką miałam okazję czytać. |
|
|
|
 |
Szulej
Nowicjusz
|
Wysłany: 2010-05-25, 23:52
|
|
|
| Cytat: | | W końcu skończyłem "Dobry Omen"-trzecią książkę Gaimana którą przeczytałem. |
Ty uznałeś, że to książka bardziej Gaiman'a, ja że Pratchett'a |
|
|
|
 |
Elphaba
Bywalec bibliotek Wicked Witch

Wiek: 19 Dołączyła: 02 Maj 2009 Posty: 328 Skąd: Nigdziebądź
|
Wysłany: 2010-07-05, 11:44
|
|
|
| Genevie napisał/a: | | no i czemu taka krótka? ledwie wzięłam książkę do ręki i już skończyłam czytać. trochę żal, że tyle trzeba było czekać na kolejną książkę, a taka krótka radość. |
Czułam dokładnie to samo, choć nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobało, bo mi się podobało. Nie będę wpadać w skrajny zachwyt (co lubię robić w przypadku twórczości Gaimana); być może zrobiłabym to gdyby książka była grubsza. Ale na zdecydowaną pochwałę z mojej strony zasługuje wydanie. Twarda okładka, piękny układ stron. Cudo. I czekam na więcej (i grubiej). |
|
|
|
 |
|
|