|
 |
Przesunięty przez: Neander 2008-06-07, 12:04 |
Nasze Hobby |
| Autor |
Wiadomość |
B.P.
Życie jest piękne...

|
Wysłany: 2005-10-29, 15:42 Nasze Hobby
|
|
|
Czy oprócz tego, że jesteście wszyscy "molami książkowymi" i pasjami czytacie książki to macie jeszcze jakieś inne hobby?
Ja tak, zbieram kubki; różne różniste. Mam już ich ponad 100 (nie liczyłam dokładnie), można by je podzielic na różne kategorie: reklamówki, z wojaży, z wizerunkami miast (ręcznie malowane), z reprodukcjami obrazów i inne bez określonej kategorii. I zbieram dalej.
A Wy, zbieracie "coś", interesujecie się "czymś", robicie "coś" ciekawego? Podzielcie się wiadomościami.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
barwinka
Czarny anioł

|
Wysłany: 2005-10-29, 15:54
|
|
|
Ja mam fioła na punkcie koni Zbieram o nich informacje, zbieram różne rzeczy z końmi, a nawet ostatnio zaczęłam uczyć się jeździć (teraz nie mam zbytnio czasu, ale czekam spokojnie na wiosnę).
A oprócz tego zainteresowań "doraźnych" mam całe mnóstwo, tylko że one ie trwają długo. Jednym z nich jest to forum. Ciekawe jak długo tu wytrzymam |
|
|
|
 |
jkrzysss [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-29, 18:12
|
|
|
| Japonia, jap. anime filmy i muzyka:) poza tym fizyka, filozofia,religie i okultyzm;-) |
|
|
|
 |
lora89
Wielbiciel słowa pisanego

|
Wysłany: 2005-10-29, 18:33
|
|
|
Barwinko, moja starsza siostra też ma konika na punkcie konika. A ja zbieram buteleczki po perfumach, zbieram je już od 2 lat i mam na razie ok. 30 buteleczek. Również interesuję się polską siatkówką. Oglądam wszystkie mecze, a w czasie przerw (np. po secie) czytam. Lubię jeszcze zwierzęta, muzykę i różne rzeczy. |
|
|
|
 |
dziancia [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-29, 18:42
|
|
|
| Ja lubie matematykę(nie jestem kujonem) i bardzo interesują mnie zwierzęta(moze to pospolite, bo duzo osób tak mowi) |
|
|
|
 |
Nani [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-29, 19:04
|
|
|
Poza książkami interesuję się Japonią i kulturą japońską. Bardzo podoba mi sie origami i sama próbuję układać coś z papieru, ale nie mam do tego cierpliwości albo raczej talentu Jeszcze zbieram ołówki. |
|
|
|
 |
czebulka
Stały czytelnik

|
Wysłany: 2005-10-29, 20:12
|
|
|
Pierwsze co mi się nasówa to to że pływam ale nie jest to moje hobby więc sie chyba nie zalicza kiedys zbieralam porcelanowe figurki z pudlami bo sama mam 2 w domu, teraz zieram anioły jak wy wszyscy uwielbiam czytac i piszę, może się kiedys jakimś wierszem pochwale jak mam wolną chilke to jeżdże na rowerze, bardzo lubie tez historię ale nie ta szkolna, ciągle proszę rodziców żeby zapisali mnie na skrzypce ale są troche uprzedzeni po doświadczeniach z moja siostra, która grała na gitarze i szybko jej sie to znudziło, myśla ze ze na bedzie tak samo =/ a kiedys chcialabym sie nauczyc jeszcze karate |
|
|
|
 |
B.P.
Życie jest piękne...

|
Wysłany: 2005-10-29, 20:18
|
|
|
| czebulka napisał/a: | Pierwsze co mi się nasówa to to że pływam ale nie jest to moje hobby więc sie chyba nie zalicza kiedys zbieralam porcelanowe figurki z pudlami bo sama mam 2 w domu, teraz zieram anioły jak wy wszyscy uwielbiam czytac i piszę, może się kiedys jakimś wierszem pochwale jak mam wolną chilke to jeżdże na rowerze, bardzo lubie tez historię ale nie ta szkolna, ciągle proszę rodziców żeby zapisali mnie na skrzypce ale są troche uprzedzeni po doświadczeniach z moja siostra, która grała na gitarze i szybko jej sie to znudziło, myśla ze ze na bedzie tak samo =/ a kiedys chcialabym sie nauczyc jeszcze karate |
Skrzypce i karate to chyba nie jest dobre połączenie .
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mf
Czytelnik

Wiek: 29 Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 128 Skąd: małopolskie
|
Wysłany: 2005-10-29, 21:57
|
|
|
INFORMATYKA, kiedyś zbierałem monety i znaczki, hodowałem rybki, chomiki, świnki morskie, żaby, traszki, koniki polne, pszczoły, papugi, koty, jeże, dżdżownice i jeden bóg wie co jeszcze. Dzis ze zwierzątek domowych mam psa i żone |
|
|
|
 |
żabi jad [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-29, 22:18
|
|
|
filmy:)to jest to co mnie kreci.potrafie obejrzeć wszytko i znaleźć coś pozytywnego we każdym filmie:)
poza tym to łażenie,wałęsanie się, chodzenie..."idzie się żeby iść"
taniec...temu mogłabym oddać sie cała:) |
|
|
|
 |
czebulka
Stały czytelnik

|
Wysłany: 2005-10-29, 22:35
|
|
|
| Cytat: | Skrzypce i karate to chyba nie jest dobre połączenie .
|
czemu nie?? lubie próbowac nowych rzeczy
przypomnieliście mi o czyms, mianowicie o zwierzakach:) i tu zaczyna się wymienianie:
pierwszy był kanarek Kubuś, potem było już bardzo dużo kanarków, wstyd przyznać ale wszystkich nie pamiętam kiedys miałam na raz 7kanarków!!!! a teraz 2 filipinke i filipa:)
5 lat temu wpadła pod samochód mija ukochana pudliczka Boni teraz mam 2 pieski tez suczki- pudle. wspominalam juz o tym. kiedys mialam 2 rybki ale na krótko bo moja mama szybko się ich pozbyla...
Ostatnio zdechła mi myszka Biżu, chyba była na coś chora.:(
Kiedyś na łące łapałam jaszczurki i przynosiłam do domu (rodzice nie byli zadowoleni...) Mieszkam niedaleko lasu i gdy na osiedlu zabłakał się jakiś jeż zanosiłam go z powrotem do lasu:)
Od czasu do czasu w domu pojawiaja się mrówki faraonki a na basenie mam karaluchy
Kiedys zbierałam znaczki chociaż wydaje mi się ze to bardziej pasuje do chlopaków Niedawno je przez 3 dni układałam wiec troche mi się odechciało ich gromadzenia a w szafce leżą dziesiątki pocztówek [/quote] |
|
|
|
 |
żabi jad [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-29, 22:44
|
|
|
jak juz jestesmy przy przynoszeniu i przy zwierzakach:0
miałam wsoim zyciu dwie papuzki,ale jedna na raz...cudne byly lataly przez caly czas po pokoju, uwielbialy siadac an glowei i jesc z reki ziarna:)
potem tylko moj kochany KOT, ktoremu eni sluzylo mieszkanie w akademiku i zbolem serce oddalam go do odmku z ogrodkiem[wiem ze ma tam dobrze chociaz brak mi go]
a z przynoszonych to kiedys an ulicy, bardzo mroxnym, grudniowym popołudniem znalazlam jakeis duze czarne ptaszysko...strasznei skulone i chyba ze złamanym skrzydłem,nie wiele myślac zabrałam go do domu,wyściełałam pudełko po butach wata, , próboawłam karmić chlebem, poiłam...do czasu ajk przyszła mama z pracy:)powiedziała żebyśmy z siostra lepiej tego kruka na balkon wyniosły bo jak się ogrzeje to może wariować w domu.Faktycznie, skrzydło było sprawne tylko był przemarznięty...i byłogromny jak juz ogrzany przestał się kulić:)
P.S. moj KOT to też był znajda |
|
|
|
 |
kromeczka

|
Wysłany: 2005-10-30, 10:11
|
|
|
| Ja oprócz książek uwielbiam muzykę, taniec, film. Poza tym kiedyś zbierałam znaczki, kartki pocztowe, skamieniałości, podstawki pod kufle z piwem i wiecej sobie nie przypominam. Teraz mam pieska, ale kiedyś był kot i rybki. Na razie tyle, co sobie przypomniałam. |
|
|
|
 |
Sam
mieszka w szafie ;)

|
Wysłany: 2005-10-30, 12:07
|
|
|
Moje hobby:
kynologia - nauka zajmująca się psami
muzyka - zwłaszcza rock i metal, no i moje ukochane Iron Maiden
geografia - mrrrrrau, kultury innych krajów i takie tam
tramwaje - i inne pojazdy szynowe
pisarstwo - pisanie do szuflady opowiadań itd.
sport - piłka nożna i biathlon. Moi idole to Jerzy Dudek, i Tomasz Sikora, a z zagranicznych Milan Baros i Raphael Poiree |
|
|
|
 |
Milou [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-10-30, 17:17
|
|
|
| Kocham konie! Mogłabym jeździć na nich całymi dniami. poza tym lubię muzykę, książki i kino. Interesuję się też smokami, magią i kulturą celtycką. To chyba wszystko... |
|
|
|
 |
|
|
Suknie Slubne
|
|
|