Nasze Hobby
Nasze Hobby
    Nasze Hobby                 FAQ      Szukaj      Użytkownicy   
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Neander
2008-06-07, 12:04
Nasze Hobby
Autor Wiadomość
B.P. 
Życie jest piękne...

Wysłany: 2005-10-29, 15:42   Nasze Hobby

Czy oprócz tego, że jesteście wszyscy "molami książkowymi" i pasjami czytacie książki to macie jeszcze jakieś inne hobby?
Ja tak, zbieram kubki; różne różniste. Mam już ich ponad 100 (nie liczyłam dokładnie), można by je podzielic na różne kategorie: reklamówki, z wojaży, z wizerunkami miast (ręcznie malowane), z reprodukcjami obrazów i inne bez określonej kategorii. I zbieram dalej.

A Wy, zbieracie "coś", interesujecie się "czymś", robicie "coś" ciekawego? Podzielcie się wiadomościami.

:D Pozdrawiam.

Reklama

barwinka 
Czarny anioł

Wysłany: 2005-10-29, 15:54   

Ja mam fioła na punkcie koni :D Zbieram o nich informacje, zbieram różne rzeczy z końmi, a nawet ostatnio zaczęłam uczyć się jeździć (teraz nie mam zbytnio czasu, ale czekam spokojnie na wiosnę).

A oprócz tego zainteresowań "doraźnych" mam całe mnóstwo, tylko że one ie trwają długo. Jednym z nich jest to forum. Ciekawe jak długo tu wytrzymam :wink:

jkrzysss
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-29, 18:12   

Japonia, jap. anime filmy i muzyka:) poza tym fizyka, filozofia,religie i okultyzm;-)

lora89 
Wielbiciel słowa pisanego

Wysłany: 2005-10-29, 18:33   

Barwinko, moja starsza siostra też ma konika na punkcie konika. :) :) :) A ja zbieram buteleczki po perfumach, zbieram je już od 2 lat i mam na razie ok. 30 buteleczek. Również interesuję się polską siatkówką. Oglądam wszystkie mecze, a w czasie przerw (np. po secie) czytam. 8) Lubię jeszcze zwierzęta, muzykę i różne rzeczy. :)

dziancia
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-29, 18:42   

Ja lubie matematykę(nie jestem kujonem) i bardzo interesują mnie zwierzęta(moze to pospolite, bo duzo osób tak mowi)

Nani
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-29, 19:04   

Poza książkami interesuję się Japonią i kulturą japońską. Bardzo podoba mi sie origami i sama próbuję układać coś z papieru, ale nie mam do tego cierpliwości albo raczej talentu :) Jeszcze zbieram ołówki.

czebulka 
Stały czytelnik

Wysłany: 2005-10-29, 20:12   

Pierwsze co mi się nasówa to to że pływam ale nie jest to moje hobby więc sie chyba nie zalicza :P kiedys zbieralam porcelanowe figurki z pudlami bo sama mam 2 w domu, teraz zieram anioły :) jak wy wszyscy uwielbiam czytac i piszę, może się kiedys jakimś wierszem pochwale :P jak mam wolną chilke to jeżdże na rowerze, bardzo lubie tez historię ale nie ta szkolna, ciągle proszę rodziców żeby zapisali mnie na skrzypce ale są troche uprzedzeni po doświadczeniach z moja siostra, która grała na gitarze i szybko jej sie to znudziło, myśla ze ze na bedzie tak samo =/ a kiedys chcialabym sie nauczyc jeszcze karate :D

B.P. 
Życie jest piękne...

Wysłany: 2005-10-29, 20:18   

czebulka napisał/a:
Pierwsze co mi się nasówa to to że pływam ale nie jest to moje hobby więc sie chyba nie zalicza :P kiedys zbieralam porcelanowe figurki z pudlami bo sama mam 2 w domu, teraz zieram anioły :) jak wy wszyscy uwielbiam czytac i piszę, może się kiedys jakimś wierszem pochwale :P jak mam wolną chilke to jeżdże na rowerze, bardzo lubie tez historię ale nie ta szkolna, ciągle proszę rodziców żeby zapisali mnie na skrzypce ale są troche uprzedzeni po doświadczeniach z moja siostra, która grała na gitarze i szybko jej sie to znudziło, myśla ze ze na bedzie tak samo =/ a kiedys chcialabym sie nauczyc jeszcze karate :D

Skrzypce i karate to chyba nie jest dobre połączenie :lol: .

:D Pozdrawiam.

mf 
Czytelnik

Wysłany: 2005-10-29, 21:57   

INFORMATYKA, kiedyś zbierałem monety i znaczki, hodowałem rybki, chomiki, świnki morskie, żaby, traszki, koniki polne, pszczoły, papugi, koty, jeże, dżdżownice i jeden bóg wie co jeszcze. Dzis ze zwierzątek domowych mam psa i żone :)

żabi jad
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-29, 22:18   

filmy:)to jest to co mnie kreci.potrafie obejrzeć wszytko i znaleźć coś pozytywnego we każdym filmie:)
poza tym to łażenie,wałęsanie się, chodzenie..."idzie się żeby iść"
taniec...temu mogłabym oddać sie cała:)

czebulka 
Stały czytelnik

Wysłany: 2005-10-29, 22:35   

Cytat:
Skrzypce i karate to chyba nie jest dobre połączenie .

czemu nie?? lubie próbowac nowych rzeczy :P
przypomnieliście mi o czyms, mianowicie o zwierzakach:) i tu zaczyna się wymienianie:
pierwszy był kanarek Kubuś, potem było już bardzo dużo kanarków, wstyd przyznać ale wszystkich nie pamiętam :oops: kiedys miałam na raz 7kanarków!!!! a teraz 2 filipinke i filipa:)
5 lat temu wpadła pod samochód mija ukochana pudliczka Boni :( teraz mam 2 pieski tez suczki- pudle. wspominalam juz o tym. kiedys mialam 2 rybki ale na krótko bo moja mama szybko się ich pozbyla...
Ostatnio zdechła mi myszka Biżu, chyba była na coś chora.:(
Kiedyś na łące łapałam jaszczurki i przynosiłam do domu (rodzice nie byli zadowoleni...) Mieszkam niedaleko lasu i gdy na osiedlu zabłakał się jakiś jeż zanosiłam go z powrotem do lasu:)
Od czasu do czasu w domu pojawiaja się mrówki faraonki a na basenie mam karaluchy :P
Kiedys zbierałam znaczki chociaż wydaje mi się ze to bardziej pasuje do chlopaków :P Niedawno je przez 3 dni układałam wiec troche mi się odechciało ich gromadzenia :P a w szafce leżą dziesiątki pocztówek :) [/quote]

żabi jad
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-29, 22:44   

jak juz jestesmy przy przynoszeniu i przy zwierzakach:0
miałam wsoim zyciu dwie papuzki,ale jedna na raz...cudne byly lataly przez caly czas po pokoju, uwielbialy siadac an glowei i jesc z reki ziarna:)
potem tylko moj kochany KOT, ktoremu eni sluzylo mieszkanie w akademiku i zbolem serce oddalam go do odmku z ogrodkiem[wiem ze ma tam dobrze chociaz brak mi go]
a z przynoszonych to kiedys an ulicy, bardzo mroxnym, grudniowym popołudniem znalazlam jakeis duze czarne ptaszysko...strasznei skulone i chyba ze złamanym skrzydłem,nie wiele myślac zabrałam go do domu,wyściełałam pudełko po butach wata, , próboawłam karmić chlebem, poiłam...do czasu ajk przyszła mama z pracy:)powiedziała żebyśmy z siostra lepiej tego kruka na balkon wyniosły bo jak się ogrzeje to może wariować w domu.Faktycznie, skrzydło było sprawne tylko był przemarznięty...i byłogromny jak juz ogrzany przestał się kulić:)
P.S. moj KOT to też był znajda

kromeczka 

Wysłany: 2005-10-30, 10:11   

Ja oprócz książek uwielbiam muzykę, taniec, film. Poza tym kiedyś zbierałam znaczki, kartki pocztowe, skamieniałości, podstawki pod kufle z piwem i wiecej sobie nie przypominam. Teraz mam pieska, ale kiedyś był kot i rybki. Na razie tyle, co sobie przypomniałam.

Sam 
mieszka w szafie ;)

Wysłany: 2005-10-30, 12:07   

Moje hobby:
:arrow: kynologia - nauka zajmująca się psami
:arrow: muzyka - zwłaszcza rock i metal, no i moje ukochane Iron Maiden :mrgreen:
:arrow: geografia - mrrrrrau, kultury innych krajów i takie tam ;)
:arrow: tramwaje - i inne pojazdy szynowe
:arrow: pisarstwo - pisanie do szuflady opowiadań itd.
:arrow: sport - piłka nożna i biathlon. Moi idole to Jerzy Dudek, i Tomasz Sikora, a z zagranicznych Milan Baros i Raphael Poiree

Milou
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-30, 17:17   

Kocham konie! Mogłabym jeździć na nich całymi dniami. poza tym lubię muzykę, książki i kino. Interesuję się też smokami, magią i kulturą celtycką. To chyba wszystko...

Odpowiedz do tematu