Badź piękna tego dnia. Suknie Ślubne dla Ciebie na ten wyjątkowy dzień
Zamknięty przez: wredna 2009-07-12, 16:09 |
Heath Ledger nie żyje |
| Autor |
Wiadomość |
joka5m
Czytelnik
|
Wysłany: 2008-01-23, 23:39 Heath Ledger nie żyje
|
|
|
To ja zapalę pierwsza
Bielsko - Biała [*] |
|
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Ka.
Stały czytelnik

Wiek: 21 Dołączyła: 09 Lip 2007 Posty: 293 Skąd: Puławy / Lublin
|
Wysłany: 2008-01-24, 12:55
|
|
|
Dalej nie mogę w to uwierzyć...
[*] |
|
|
|
 |
sQra
cinnamon girl

|
Wysłany: 2008-01-24, 13:23
|
|
|
| Wybaczcie, ale nie podoba mi się ten temat. To przykre i smutne wydarzenie, ale co dziennie umierają ludzie, a im tematów nie poświęcacie. Dla mnie większą tragedią jest wczorajsza katastrofa w Mirosławcu. |
|
|
|
 |
Inglés
Oczarowany poezją i prozą

|
Wysłany: 2008-01-24, 13:33
|
|
|
Mi też nie podoba się temat.
Żygać się chce, szczerze mówiąc, widząc 101 tematów na filmwebie, w których ludzie powtarzają cały czas to samo i palą te głupie świeczki, choć tak naprawdę nie znali człowieka.
Oczywiście nie mówię, że nie można żałować jego śmierci. Mi samemu jest bardzo szkoda człowieka, bo był świetnym aktorem. Jego ostatni popis obejrzymy w wakacje i mam nadzieję, że pośmiertnie zarobi za Jokera jakąś nagrodę. Oglądając wywiady z nim odniosłem wrażenie, że to bardzo "normalny" facet, a nie rozpieszczona gwiazdorzyna. Ogólnie żal.
Ale takie tematy to przesada. Ja bym nie chciał na jego miejscu takiej szopki <ok >.
A co do Mirosławca, to mnie to nie rusza. Nie jestem bezduszny. Tak to jest. Codziennie ludzie umierają. Jak żołnierze w Iraku ginęli to żałoby nie było. To jest głupie. Jakiś limit jest? "Umrze więcej niż 15 osób, to robimy żałobę". Poza tym nie umiem "współodczuwać" podczas takich tragedii. I denerwują mnie np. specjalne programy w tv poświęcaene temu. Co nie znaczy, że nie współczuję rodzinom. Współczuje, jak każdemu kto kogoś stracił, bo wiem co to znaczy. |
|
|
|
 |
Remek
Pochłaniacz książek

|
Wysłany: 2008-01-24, 15:12
|
|
|
| W tym dniu zmarło więc osób nie tylko on. Dla nich już się świeczki nie należą a pozatym gdy by nie ćpał to żył by dalej. |
|
|
|
 |
Jente
Czytelnik

|
Wysłany: 2008-01-24, 19:35
|
|
|
| Inglés napisał/a: | | Tak to jest. Codziennie ludzie umierają. Jak żołnierze w Iraku ginęli to żałoby nie było. To jest głupie. Jakiś limit jest? "Umrze więcej niż 15 osób, to robimy żałobę". |
Ja też tak uważam. Pewnie, że to tragedia, współczuję bardzo rodzinom tych ludzi... ale jak w wypadku samochodowym na drodze ginie naraz 5 osób, to jakoś nikt z ich powodu żałoby narodowej nie ogłasza. Bo co? Bo to "tylko" 5 osób? Bo nie byli oficerami? Dla rodziny każdej z tych osób jest to tak samo wielka tragedia i tak samo - kto ma im współczuć, ten współczuje. Po co żałoba narodowa? Być może przy tragediach na naprawdę wielką skalę ma to jakieś uzasadnienie... ale jak tak dalej pójdzie to niedługo będziemy mieć żałobę narodową co 3 tydzień.
Co do Heatha Ledgera - szkoda go, młody, obiecujący aktor. Prawdopodobnie - tak jak napisał Remek - gdyby nie ćpał, żyłby dalej. A takie wątki ze świeczkami i nazwami miast, gdziekolwiek je widzę, uważam za głupie i tyle. |
|
|
|
 |
Ka.
Stały czytelnik

Wiek: 21 Dołączyła: 09 Lip 2007 Posty: 293 Skąd: Puławy / Lublin
|
Wysłany: 2008-01-24, 23:17
|
|
|
A ja uważam za głupie wątki o butach, pulpitach i torebkach... dlatego się w nich nie udzielam. Po co się puszyć i robić innym przykrość? Stało się coś, że joka5m założyła topic o Ledgerze*? Myślę, że nie. Może jest wielką fanką? Po co od razu się pluć, że innym ludziom się tego typu tematów nie zakłada? Chcecie założyć temat ze świeczkami dla ofiar katastrofy w Mirosławcu, to zakładajcie. Nie chcecie - to nie. Nikt Wam tego nie zabrania. Dlatego się dziwię tej reakcji z Waszej strony...
* mam nadzieję, że dobrze odmieniłam |
|
|
|
 |
|
|
|
|
|