Gry komputerowe
Gry komputerowe
    Gry komputerowe                 FAQ      Szukaj      Użytkownicy   
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gry komputerowe
Autor Wiadomość
sQra 
cinnamon girl

Wysłany: 2006-08-13, 13:00   Gry komputerowe

Czy oprócz tego, że jesteście miłośnikami książęk to lubicie gry komputerowe? Jeśli tak to jakie? Ja jestem fanką RPG, strategii i strategii turowych, RTS...dobra ponieważ nie jestem dobra w nazewnictwie gatunków to moze poprostu wymienię moje ulubione:
Heores of might and magic wszystkie części
Baldurs Gate
Icewind Dale
Neverwinter Nights
Warcraft
Nox
Faraon, Zeus, Cesarz
The Sims II
i Książe i tchórz - świetna przygodówka

Reklama

szeolin 
Nowicjusz

Wysłany: 2006-08-13, 13:07   

Przez jakiś czas grałam w RPG, ale zabierają mi za dużo czasu i myśli. Bardzo lubiłam Black&White, Zeusa, Faraona, Settlersów, ale to wszystko raczej już jest za mną. Obecnie czasami gram w The Sims II, wchodzę również na internet, na partyjkę Scrabblów (chyba tak się to pisze).

Tanit 
Czarnoskrzydła

Wysłany: 2006-08-13, 14:19   

Swego czasu sporo grałam... Zeus, simsy, ale jak dorwałam sie kiedys do cudnego RPG Neverwinter Nights... eh nic już nie było takie same =P To zdecydowanie najlepsze RPG! Ale również Grałam w Etherlords czy Spellforce (też świetna gra!!).

Teraz grywam tylko w sieciówkę MapleStory. Naprawdę warta polecenia :wink: !

Au revoir!

Gianna 

Wysłany: 2006-08-13, 15:26   

Ja kiedyś grałam w Simy I i II. Jedynka zwłaszcza Zwierzaki i Wakacje są moim zdaniem najlepsze. II jest owszem fajna, ale jak dla mnie zbyt dużo tam opcji. Teraz po wirusie nie mam nic na komputerze i jestem zadowolona, bo szkoda mi czasu na to.

kubekszachisty 
Zaglądacz

Wysłany: 2006-08-13, 15:41   

Ja ma ten problem, ze wszelkie gry bardzo szybko mi sie nudza. Gram w cos pare dni, a pozniej zostawiam gre na pare tygodni nawet :)
:cyclopsani: Uwielbiam HOMM III, no a teraz zdobyłam HOMM V i nie moge sie napatrzec :) ZAjebista grafika. Szczegolnie jak sie wchodzi do zamkow :)
:cyclopsani: Poza tym Quake ---> jesli chce sie szybko wyżyć :)
:cyclopsani: BloodRayne
:cyclopsani: Call Of Duty
:cyclopsani: Europa Uniwersalis -> II wojna światowa
:cyclopsani: No i jedna z moich ulubionych --> chicken invaders :)

faust 
Stały czytelnik

Wysłany: 2006-08-13, 16:38   

Jesli chce pomyslec:
- Heroes IV
- Europa Uniwersalism II
- Gry managerskie

Jesli chce sie wyzyc/milo spedzic nudny wieczor ze znajomymi

- Fifa 2006
- ISSO Pro
- cokolwiek w czym da sie szybko opanowac gre na 2

Internet

www.managerzone.com -pilkarski manager internetowy.Na poczatku niebezpiecznie wciaga.

I jeszcze zagralbym sobie przez net w EU II wiec jesli ktos ma jakies doswiadczenie to na priva.

Tooreck 
Nowicjusz

Wysłany: 2006-08-13, 21:09   

Kiedyś różnej maści strategie (Settlers, Faraon, Sim City). Teraz raczej tylko Fifa 2006 :)

Naia 
Mól książkowy
...Katasza

Wysłany: 2006-08-13, 22:38   Re: Gry komputerowe

sQra napisał/a:
The Sims II
i Książe i tchórz - świetna przygodówka

pod tymi dwiema się podpisuję, już gdzieś chyba wspomniałam, że od The Sims 2 jestem wręcz uzależniona, chociaż muszę się pochwalić, że ostatnimi czasy poczyniłam poważne kroki, żeby się tego nawyku pozbyć ;) a Księcia i Tchórza uwielbiam :) bajeczna grafika, przyjemna muzyczka i zawsze byłam ciekawa, co będzie dalej :)

a na internecie od czasu do czasu gram w Bubble Trouble na miniclip.com ;) to tak w ramach odreagowywania :)

She 
Czytelnik

Wysłany: 2006-08-14, 22:46   

Rzadko gram, ale jeśli już to... Mario i Sims2 :D w nic więcej nie umiem :P

Mario 
Nowicjusz

Wysłany: 2006-08-14, 23:32   

She napisał/a:
ale jeśli już to... Mario

Czuję się zaszczycony ;)

Ja także rzadko grywam, jednak jeśli juz to... Football Manager i różne gry ekonomiczno strategiczne :)

Włóczykij 
Nowicjusz

Wysłany: 2006-08-15, 00:05   

Pamiętam, jak zarywałem noce przed "Diablo II". Kiedyś, w środku klimatycznej rozgrywki (długie i ciemne korytarze, mroczny soundtrack na słuchawkach, w pokoju ciemno...) moja mama zakradła się, żeby stuknąć mnie w ramię i wygonić spać.
Oczywiście, dostałem zawału, wrzasnąłem i znowu dostałem zawału :) Jeśli gra jest z historią, i dobrze opowiedziana...wciąga mnie. Dlatego wolę starocie z dobrą fabułą od nowoczesnych fajerwerkowych bubli, czasami.
A "Sims 2"? Fajne jest? Bo nie miałem okazji jeszcze...

aredhela 
Wielbiciel słowa pisanego
Zagubiona w mroku

Wysłany: 2006-08-15, 00:06   

Też grywałam kiedyś dużo, teraz również na to nie mam czasu, a i ochota przeszła.
Ale ostatnio wybierałam przede wszystkim przygodówki: Najdłuższa podróż i Syberia to były i są moje królowe w tym gatunku.
Mam też ulubioną pół przygodówkę, pół zręcznościową chyba, pt. Darkened Skye (gdy już poznałam całą historię, grałam w nią jeszcze kilka razy dla bajecznej muzyki).
No i jeszcze Thief, ale to już nawet nie wiem, jaki gatunek :scratch: , nie bardzo się na tym znam. Ale fabuła i atmosfera jest super, zresztą w każdej grze szukam przede wszystkim ciekawej historii. Pomijając to, co trzeba samemu wykonać, miałam zawsze wrażenie, że oglądam ciekawy film, a już bardzo lubię wszelkie znajdowane po drodze dzienniki, papirusy, notatki, tego typu rzeczy...

Ania 
Stały czytelnik

Wysłany: 2006-08-15, 08:56   

Heroes III :)

kubekszachisty 
Zaglądacz

Wysłany: 2006-08-15, 14:07   

Włóczykij napisał/a:
Kiedyś, w środku klimatycznej rozgrywki (długie i ciemne korytarze, mroczny soundtrack na słuchawkach, w pokoju ciemno...) moja mama zakradła się, żeby stuknąć mnie w ramię i wygonić spać.
Oczywiście, dostałem zawału, wrzasnąłem i znowu dostałem zawału

Takie gry sa najlepsze ;-)

Ja tak mialam jak kiedys gralam w Wolfensteina :-)

Fajnie tez czasami czlowiek musi wygladac jak sie tak prawie przykleja do monitora, drzacymi rekami dociska z calej sily WSAD , jakby to cokolwiek mialo pomoc ;-)

Hehehe

Jędruś 
Milczek

Wysłany: 2006-08-15, 15:17   

Ja teraz gram tylko w dwie gry:
- Football manager 2006
- Diablo II (powrót po latach przerwy)

A tak przy okazji - znacie może jakiegoś fajnego, darmowego, sieciowego RPG? Kiedyś grałem w MU-Online, ale twórcy trochę je zepsuli, i Lineage (ale jakoś szybko mi się znudziło).

Odpowiedz do tematu