|
Kobieta na krańcu świata |
| Autor |
Wiadomość |
Igor
Zaglądacz
|
Wysłany: 2009-11-14, 14:40 Kobieta na krańcu świata
|
|
|
| Książka chyba jest na podstawie programu który emituje TVN o tym samym tytule. Czy warto ją kupować? Myślę o niej jako prezencie dla członka rodziny. Czy warto ją kupić? |
|
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
Dorekk
Czytelnik

|
Wysłany: 2009-11-18, 09:07
|
|
|
| Nie czytałem, ale podejrzewam że to taka sama komercja jak w przypadku "Przesunąć horyzont". Właściwie to ją troche przeglądałem i ta ksiażka zawiera więcej zdjęć niż tekstu. |
|
|
|
 |
archeolog21
Bywalec bibliotek
|
Wysłany: 2009-11-24, 20:51
|
|
|
Książka jest ładnie wydana i sygnowana przez National Geographic.
W sam raz na prezent. |
|
|
|
 |
Dorekk
Czytelnik

|
Wysłany: 2009-11-27, 22:38
|
|
|
| A jak wiadomo w prezencie daje się to czego samemu by się mieć nie chciało. |
|
|
|
 |
pg
Zaglądacz
|
Wysłany: 2010-02-28, 01:52
|
|
|
| Czaję się na nią, ale jak dla mnie aktualna cena, która przedstawią się na Allegro.pl jest za droga. Może za jakiś czas spadnie? |
|
|
|
 |
FoxyLady
Zaglądacz

Wiek: 25 Dołączyła: 18 Maj 2010 Posty: 78 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2010-05-18, 22:21
|
|
|
Mam ta ksiazke- jest fajnie wydana, ale jest w niej wszystko to co bylo w programie. Nic ponad to.
Troszke zalatuje nuda. |
|
|
|
 |
Leosiek
Milczek
|
Wysłany: 2010-05-20, 11:49
|
|
|
| Przeglądałem ją i jest tak jak ktoś wyżej napisał to produkt czysto komercyjny. Tak samo jak masowo produkuje się książki kucharskie, poradniki tak samo wytwarza się obecnie niektóre książki podróżnicze tego typu. To książka bez duszy. IMHO. |
|
|
|
 |
assiia
Czytelnik
|
Wysłany: 2010-05-20, 21:25
|
|
|
| Moja siostra ma i jescze tą o Etiopi, program oglądałam, więc może kiedyś pożycze do niej i przeczytam |
|
|
|
 |
ilovebooks
Nowicjusz
|
Wysłany: 2010-06-22, 17:41
|
|
|
według mnie - książka ta jest wspaniała. WSPANIAŁA!
bardzo przystępnie napisany tekst, świetne zdjęcia i ciekawe historie kobiet. nie żałuję, że wydałam to 50 zł, jedno z najmądrzej wydanych 50 zł w moim życiu, mogłabym powiedzieć;) |
|
|
|
 |
Kacper Lucjan
Bywalec bibliotek

|
Wysłany: 2010-06-22, 18:14
|
|
|
Właśnie wczoraj wypożyczyłam tę książkę z biblioteki. Nie oglądałam wcześniej programu, więc przynajmniej dla mnie nie będzie to "powtórka z rozrywki". Czytałam jakiś czas temu artykuł o tym programie w Twoim Stylu i bardzo mi się spodobał, więc mam nadzieję na miłą lekturę.
| Cytat: | | Nie czytałem, ale podejrzewam że to taka sama komercja jak w przypadku "Przesunąć horyzont". Właściwie to ją troche przeglądałem i ta ksiażka zawiera więcej zdjęć niż tekstu. |
| Cytat: | | A jak wiadomo w prezencie daje się to czego samemu by się mieć nie chciało. |
Jak ja uwielbiam "znawców literatury" podchodzących do tematu na zasadzie: Nie czytałem, ale okładka mi się nie podoba, więc książka jest beznadziejna. |
|
|
|
 |
Kacper Lucjan
Bywalec bibliotek

|
Wysłany: 2010-06-29, 15:52
|
|
|
Siedząc dzisiaj na wydziale skończyłam czytać Kobietę na krańcu świata i z miejsca mogę wpisać ją do swoich ulubionych pozycji. Podczas czytania każdą komórką swojego ciała chłonęłam historie kobiet z najbardziej egzotycznych części globu, kobiet tak bardzo różnych, a jednocześnie tak bardzo podobnych do mnie. Podoba mi się trafiający do czytelnika styl pisania autorki, a także to, że ona sama czuje się jedną z wielu kobiet, nie robi z siebie 'gwiazdy' i nie stawia siebie w centrum. Sięgnę z pewnością również po inne jej książki.
Dodatkowym plusem wydania książki jest duża ilość przepięknych zdjęć. Minusem - cena. Ale książka jest tego warta i moim zdaniem każda kobieta (jak i każdy mężczyzna) powinna po nią sięgnąć. |
|
|
|
 |
novis
Czytelnik

Wiek: 19 Dołączył: 17 Lip 2010 Posty: 151 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2010-07-20, 16:27
|
|
|
| Oglądałem jej program w telewizji. Trzeba przyznać, że jest interesujący. Książkę tylko przeglądałem, więc nie mogę za dużo się na jej temat wypowiedzieć, ale co zauważyłem: Dużo bardzo ładnych fotografii (National G. zawsze trzyma pod tym względem wysoki poziom, ale i cenę również), mniej tekstu, i... faktycznie, jeżeli oglądałeś jej program w tv to będziesz miał wrażenie, że właśnie oglądasz powtórkę, tyle że na papierze. Jeżeli chodzi o sposób wydania, to się nie zawiedziecie. Jednak w księgarni sprzedawczyni powiedziała mi: "Osobiście poleciłabym Cejrowskiego." To chyba tyle. |
|
|
|
 |
doffka
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-08-05, 22:28
|
|
|
| Programu całe szczęście nie widziałam, bo pewnie zabiłby mi całą przyjemność z czytania. A tak lektura była całkiem ciekawa no i na pochwałę zasługuje również świetna oprawa graficzna ( ; |
|
|
|
 |
anetka78
Nowicjusz
|
Wysłany: 2010-08-07, 23:22
|
|
|
| Też nie oglądałam programu i mi się książka bardzo fajnie czytała. |