Harry Adam Knight
Harry Adam Knight
    Harry Adam Knight                 FAQ      Szukaj      Użytkownicy   
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Harry Adam Knight
Autor Wiadomość
selene
[Usunięty]

Wysłany: 2005-11-12, 10:14   Harry Adam Knight

Harry Adam Knight (prawdziwe nazwisko - John Brosman). Wedlug mnie jeden z najlepszych tworcow horrorow. Jego ksiazki posiadaja specyficzny klimat, sa zawsze przemyslane i nawiazuja w pewien sposob do starych, dobrych horrorow gdzie to nikt nawet nie myslal o nawiedzonych domach czy psychopatach, tylko glownym "zlym" byl zawsze jakis krwiozerczy potwor/mutant :P

Szczegolnie polecam jego ksiazki "Fungus" i "Gen".

Reklama

wredna 
..:Out Of Order:..

Wysłany: 2006-11-05, 15:52   

"Tunel", ten właśnie tytuł kojarzy mi się w pierwszej kolejności z nazwiskiem Harry Adam Knight. Horror, na początku którego w szpitalu w Middlesex pojawia się dziewczyna, skarżąca się na ból brzucha i niemal natychmiast zostaje operowana. W trakcie operacji dziewczyna umiera, a z jej brzucha zostaje wyjęty ogromny pasożyt.... Książka nie jest bardzo odkrywcza, nie tak bardzo przerażająca więc jeśli ktoś jest miłośnikiem tego gatunku to nie będzie w trakcie czytania, ani na końcu "ochał" i "achał"...

rolanddn 
Czytelnik

Wysłany: 2009-08-08, 18:01   

'Fungus' to dobra książka!! Doktor Jane Wilson, próbując rozwiązać problemy z żywnością w krajach Trzeciego Świata, prowadzi badania nad stworzeniem wysokoproteinowego pożywienia. Udaje jej się uzyskać enzym, który przyspiesza wzrost grzybów. Niestety, związek chemiczny rozprzestrzenia się nad Londynem. W wyniku reakcji ludzie i zwierzęta zamieniają się w chodzące grzyby.
Podoba mi się wizja jaką stworzył Harry Adam Knight, ponieważ jest nawet przerażająca :D

blady 
Nowicjusz

Wysłany: 2010-01-23, 09:23   

Sam pomysł jaki przedstawił Knight z tym grzybem jest dobra, ale w tej powieści czegoś mi brakuje :/ Przeczytałem to na momencie i wydaje mi się, że fabuła powinna byc bardziej przerażająca, powinno byc więcej akcji, głębiej przedstawiona psychika głównych bohaterów i coś, co by mnie wciągnęło do reszty :p
Nie wiem czy sięgnę po następną jego książkę. Podobno Knight oprócz horrorów pisał biografie słynnych ludzi m. in. o Spielbergu.
Sądząc po tylu wypowiedziach ...tutaj o jego twórczości chyba nie jest zaliczany do grona dobrych pisarzy :]

Odpowiedz do tematu