|
 |
|
Harry Adam Knight |
| Autor |
Wiadomość |
selene [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-11-12, 10:14 Harry Adam Knight
|
|
|
Harry Adam Knight (prawdziwe nazwisko - John Brosman). Wedlug mnie jeden z najlepszych tworcow horrorow. Jego ksiazki posiadaja specyficzny klimat, sa zawsze przemyslane i nawiazuja w pewien sposob do starych, dobrych horrorow gdzie to nikt nawet nie myslal o nawiedzonych domach czy psychopatach, tylko glownym "zlym" byl zawsze jakis krwiozerczy potwor/mutant
Szczegolnie polecam jego ksiazki "Fungus" i "Gen". |
|
|
|
 |
Reklama
|
|
 |
wredna
..:Out Of Order:..

|
Wysłany: 2006-11-05, 15:52
|
|
|
| "Tunel", ten właśnie tytuł kojarzy mi się w pierwszej kolejności z nazwiskiem Harry Adam Knight. Horror, na początku którego w szpitalu w Middlesex pojawia się dziewczyna, skarżąca się na ból brzucha i niemal natychmiast zostaje operowana. W trakcie operacji dziewczyna umiera, a z jej brzucha zostaje wyjęty ogromny pasożyt.... Książka nie jest bardzo odkrywcza, nie tak bardzo przerażająca więc jeśli ktoś jest miłośnikiem tego gatunku to nie będzie w trakcie czytania, ani na końcu "ochał" i "achał"... |
|
|
|
 |
rolanddn
Czytelnik

|
Wysłany: 2009-08-08, 18:01
|
|
|
'Fungus' to dobra książka!! Doktor Jane Wilson, próbując rozwiązać problemy z żywnością w krajach Trzeciego Świata, prowadzi badania nad stworzeniem wysokoproteinowego pożywienia. Udaje jej się uzyskać enzym, który przyspiesza wzrost grzybów. Niestety, związek chemiczny rozprzestrzenia się nad Londynem. W wyniku reakcji ludzie i zwierzęta zamieniają się w chodzące grzyby.
Podoba mi się wizja jaką stworzył Harry Adam Knight, ponieważ jest nawet przerażająca |
|
|
|
 |
blady
Nowicjusz

|
Wysłany: 2010-01-23, 09:23
|
|
|
Sam pomysł jaki przedstawił Knight z tym grzybem jest dobra, ale w tej powieści czegoś mi brakuje Przeczytałem to na momencie i wydaje mi się, że fabuła powinna byc bardziej przerażająca, powinno byc więcej akcji, głębiej przedstawiona psychika głównych bohaterów i coś, co by mnie wciągnęło do reszty :p
Nie wiem czy sięgnę po następną jego książkę. Podobno Knight oprócz horrorów pisał biografie słynnych ludzi m. in. o Spielbergu.
Sądząc po tylu wypowiedziach ...tutaj o jego twórczości chyba nie jest zaliczany do grona dobrych pisarzy |
|
|
|
 |
|
|
Suknie Slubne
|
|
|